2014. november 11., kedd

Mosógép teszt: Citrasolv vs levendula illóolaj


Melindával, a minamole blog szerkesztőjével Bluer Design workshopján futottunk össze. Szóba került, hogy jó lenne csinálni egy mosás tesztet a különböző transzferáló szerekkel. 
Én monoszlói levendulaolajat és Citrasolvot használok transzferáláshoz, így ezekkel teszteltem.
Az eredmény, bevallom, számomra meglepő volt.

Az előkészületek: 
IKEA-s konyharuhák, levendulaolaj, Citrasolv, és talán a legfontosabb tényező, lézernyomtatóval (!) nyomtatott minta (tükrözve!).



Menet közben:
A mintát képpel lefelé rögzítettem a konyharuhához, hogy ne mozduljon el. Fültisztítópálca, egy kiskanál és a transzferáló szer, ez esetben illóolaj, más nem is kell hozzá.


Az eredmény igazából mindkét esetben megfelelő volt, talán a levendulaolaj egy cseppet erősebb képet adott. (Annyira béna vagyok, hogy nem ugyanakkora fotót készítettem róluk... amúgy egyforma méretűek persze, de a lényeg talán látszik azért.)
A kész mintát száradás után sütőpapíron keresztül forró vasalóval megvasaltam, így fixáltam.




Ezt követően bedobtam a konyharuhákat a mosógépbe, 40 fokon, 45 perces programmal, mosószerrel mostam ki őket. 

Az eredmény az alábbi fotón látható. Mindkét minta halványodott, de a levendulaolajjal készített minta sokkal jobban megmaradt, mint a Citrasolvos. Bevallom, én pont fordított eredményt vártam, de ezek alapján, a levendulaolaj engem abszolút meggyőzött, ezentúl inkább ezt használom majd a tárcáimhoz.


Köszönöm, hogy benéztél! Remélem hasznosnak találod ezt a bejegyzést. :)

7 megjegyzés:

  1. Koszonom, remek munka! Mostmar csak egy kerdesem lenne. Milyen olajat lehet meg hasznalni a levendula olajon kivul ami hasonloan jol mukodik, mert arra sajnos folottebb allergias vagyok. Elore is koszonom tanacsodat! Tovabbi jo munkat. Zsuzsa B.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zsuzsa! Többféle illóolaj is jó a transzferálához, pl. a narancsolaj.
      Köszönöm! :)

      Törlés
  2. Köszönöm én is,hogy ilyen jól elmagyaráztad és mutattad is. Eddig gondolkodtam,a citrasolvon de most már nem veszek,maximum Almavint.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazából biztosan számít még a nyomtató festéke és a textil is. Van akinek nem jön ki a Citrasolv. Én ezt az eredményt kaptam. Mondjuk talán a Citrasolv beszerzése a legmacerásabb, így érdemes mást kipróbálni. Az Almawint sokan dícsérik, bár ott is volt, akinek kijött mosással.

      Törlés
  3. Szia!
    A levendulaolaj bútorra való transzferálásra is alkalmas lehet? Timi

    VálaszTörlés
  4. Szia! Fára próbáltam levendulaolajjal transzferálni, nem sikerült. Fára nem csak textilre lehet vele? Vagy mit rontottam el?

    VálaszTörlés
  5. Szia! Milyen (minőségű) levendula olajat használtál?

    VálaszTörlés